El govern de Pedro Sánchez va continuar pagant amb fons reservats de l'estat una confident clau de l'Operació Catalunya durant gairebé sis mesos. Fins ara, es pensava que la guerra contra l'independentisme per part de les clavegueres de l'estat s'havia acabat amb la sortida de Mariano Rajoy del govern espanyol, però, segons ha avançat RAC1, això no va ser així, ja que el govern de Sánchez va mantenir aquest sou durant els primers mesos del govern del PSOE, amb Fernando Grande-Marlaska al capdavant del Ministeri de l'Interior. 

La font a la qual el govern espanyol pagava un sou com a confident és Victoria Álvarez, exparella de Jordi Pujol i Ferrusola i responsable de subministrar informació sobre la família Pujol i l'entorn de Convergència a l'anomenada policia patriòtica. Fins ara, es tenia constància que va cobrar un sobresou dels fons reservats, almenys entre el 2012 i el 2015. Segons ha informat RAC1, Álvarez va continuar cobrant fins al juny del 2018. 

Sou de 2.500 euros

Victoria Álvarez rebia un sou d'aproximadament 2.500 euros al mes. Així doncs, durant els primers sis mesos de la legislatura de Sánchez, l'exparella del primogènit dels Pujol va rebre al voltant de 10.000 euros per part del Ministeri de l'Interior. Una quantitat de diners que cobrava en efectiu, en un sobre que li feien arribar a través de col·laboradors de la policia, normalment Antonio Giménez Raso. Evidentment, aquest capital no l'havia de declarar perquè els fons reservats són opacs. Álvarez era l'única confident de l'Operació Catalunya que continuava cobrant pels seus serveis. Tanmateix, segons afirma RAC1, amb el PSOE ja a la Moncloa, alguns alts càrrecs de la policia espanyola mantenien el contacte amb altres informants infiltrats a entorns independentistes. Aquests no percebien un sou fix, però sí que el cost de les trobades es pagaven també amb diners públics. 

L'origen de la relació entre Vicky Álvarez i els poders de l'estat es remunta al juliol del 2010, quan va esbombar els draps bruts dels Pujol a qui aleshores era presidenta del PP a Catalunya, Alicia Sánchez Camacho, en el famós dinar de La Camarga. Només dos anys més tard, Sánchez Camacho va posar en contacte Álvarez amb l'excomissari Villarejo. A partir d'aquell moment, Vicky comença a cobrar dels fons reservats, el sou sempre era entre 2.000 i 3.000 euros i, a canvi, ella donava informació sobre el clan Pujol. Evidentment, aquest pacte comptava amb el vistiplau de l'aleshores ministre de l'interior, Jorge Fernández Díaz

Silenci al Ministeri

El Ministeri de l'Interior ha evitat pronunciar-se oficialment sobre els pagaments a Álvarez fins a finals del 2018, ja que argumenten que l'ús de fons reservats és una matèria confidencial, però segons apunta RAC1, un cop Marlaska va arribar al ministeri, va encarregar una revisió completa de l'ús que es feia dels fons reservats. Precisament, en aquesta auditoria és on es va revelar el sou mensual de l'exparella de Jordi Pujol, i Marlaska va ordenar aturar aquests pagaments. Tanmateix, van trigar sis mesos a tallar-li l'aixeta.