La consellera d'Empresa, Àngels Chacón, ha denunciat l'actitud "passiva" de l'Ajuntament de Barcelona davant el fenomen dels manters i ha urgit a signar un protocol d'actuació perquè cada administració assumeixi el seu part de responsabilitat davant aquest problema.

En declaracions a Efe, Chacón ha opinat que l'Ajuntament "va culpant els Mossos" i "es treu aquesta responsabilitat de sobre" respecte al top manta, malgrat que "cadascun té uns nivells de responsabilitat". "L'Ajuntament ha optat per una actitud passiva i de no assumir responsabilitats davant un problema complex, amb efectes econòmics i també socials", ha lamentat la consellera, que ha apuntat que desitjaria "que hagués un altre interlocutor en l'Ajuntament per abordar aquests temes de manera conjunta".

"Nosaltres proposem la signatura d'un protocol on cada administració es faci responsable d'un àmbit d'actuació: l'Estat, el control de duanes i de mercaderies; en el cas de l'Ajuntament, li competeix el que té a veure amb l'espai i la via pública, i a la conselleria, el control de mercaderies il·legals o que no compleixen la normativa", ha comentat.

"Ni és un problema de delinqüència només ni social només, seiem-nos i assumim el problema obertament. Treballem-ho i distribuïm responsabilitats, que cadascun té les seves", ha dit. Per acabar, Chacón ha advertit que si no s'aborda aquest fenomen d'una vegada, es pot condemnar algunes persones a fer de manter "durant tota la vida".