El Govern i el Parlament han rebut aquest matí la visita de secretaris judicials del TSJC que han notificat personalment la interlocutòria del Tribunal Constitucional que declara nul·la la resolució del Parlament del 27 de juliol sobre la votació de les conclusions de la comissió d’estudi del Procés Constituent.

Dues secretàries judicials han lliurat la notificació aquest matí a la presidenta del Parlament i la resta de membres de la Mesa, així com al secretari general de la Cambra.

A la mateixa hora ho comunicaven al Govern. El president, Carles Puigdemont, i el vicepresident, Oriol Junqueras, així com la resta de membres de l'Executiu han rebut la interlocutòria i, igual com al Parlament, han hagut de signar la corresponent notificació.

Responsabilitats penals

El document conté l'advertiment d'"abstenir-se de realitzar qualsevol actuació tendint a donar compliment a la resolució", així com el "deure d'impedir o paralitzar qualsevol iniciativa" que directament o indirecta suposi ignorar-la, i avisa de "les eventuals responsabilitats, inclosa la penal" en cas d'incompliment.

La interlocutòria acorda també "deduir testimoni de particulars perquè el Ministeri Fiscal, si ho estima procedent, exerceixi les accions que corresponguin" sobre l'eventual responsabilitat en què hagi pogut incórrer la presidenta del Parlament.

Les 56 pàgines de la comunicació del TC que han rebut cadascun dels afectats ha provocat una irònica protesta de la diputada de la CUP Mireia Boya.