A les portes d'una campanya electoral, el Govern ha tancat aquest matí un acord amb els sindicats de la funció pública per recuperar en tres anys la part pendent de la paga extra del 2012. De moment, els funcionaris només han recuperat un 25% de la paga que se'ls va retallar, per tant, encara no han recuperat el 75% del total.

L'Executiu de Puigdemont ha acordat, atenent una petició del Parlament, que aquest 2016, com a màxim al novembre, es retorni als treballadors públics de l'administració el 20% d'aquest pendent, el que suposa 148 milions d'euros per les arques de la Generalitat.

Mentrestant, per al 2017, els funcionaris recuperaran el 35% i per a l'any següent un altre 20%. Ha estat la consellera de Governació, Meritxell Borràs, l'encarregada d'anunciar aquest acord "positiu" en els passadissos del Parlament. Borràs assegura que "hi ha satisfacció" per part de tots els actors. La consellera ha remarcat que el Govern està "fent la seva feina" i ha celebrat que per fi es pugui fer retorn "del dret dels treballadors".