El Govern ha aprovat aquest dimarts la nova estructura del departament d'Exteriors, que encapçala Ernest Maragall, i la reobertura de les delegacions a l'exterior, que van ser clausurades pel 155. Segons l'acord aprovat avui, les oficines es tornaran a reobrir mitjançant decrets específics i els corresponents nomenaments.

"El departament d'Acció Exterior assumeix el compromís de desplegar amb caràcter immediat i la màxima potència la presència institucional, tant a Europa com a la resta del món, i davant les instàncies multinacionals més significatives", s'assegura en la ressenya d'acords del Govern.

La reactivació de les delegacions a l'exterior s'ha posat en marxa una setmana després que, en l'anterior reunió del Consell Executiu, el Govern decidís aturar el procés de liquidació del Diplocat.

Així mateix, el Consell Executiu ha aprovat també en la reunió d'avui començar a elaborar el pla del Govern a partir de quatre eixos: la cohesió social, prosperitat econòmica, enfortiment democràtic i internacionalització.