Com és habitual en les últimes visites del Rei a Catalunya, cap membre del Govern ha assistit aquest dilluns a l'arribada del rei Felip VI i el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, al recinte de Gran Via de Barcelona per visitar el Mobile World Congress

Tal com ja va passar en la reunió del Cercle d'Economia i aquest diumenge al sopar d'inauguració del MWC21, el president Pere Aragonès no ha estat present a l'arribada del monarca, tot i que sí que s'ha afegit a la comitiva just després. L'altra gran absent a l'acte ha estat l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau.

Poc abans que arribés Felip VI, al voltant de dos quarts de deu del matí, ho han fet Pedro Sánchez, el conseller delegat de la GSMA, John Hoffman, i el president de Fira de Barcelona, Pau Relat. Altres autoritats presents a l'arribada del monarca han estat la vicepresidenta del govern espanyol i ministra d'Economia, Nadia Calviño; la ministra d'Indústria, Reyes Maroto; la delegada del govern espanyol a Catalunya, Teresa Cunillera; el cap de l'oposició i líder del PSC, Salvador Illa, i la tercera tinenta d'alcaldia de l'Ajuntament de Barcelona, Laia Bonet, entre d'altres.

Felipe VI Pere Aragones Pedro Sánchez Ada Colau Nuria Marin Mobile World Congress - Sergi Alcàzar

Fotografia de família de Pere Aragonès, Felip VI, Pedro Sánchez, John Hoffman i d'altres autoritats al Mobile World Congress - Sergi Alcàzar

Un cop a dins, les autoritats, ja amb la presència d'Aragonès, s'han trobat a porta tancada amb un grup d'empreses en l'acte inaugural amb un aforament reduït i sense accés per a la premsa. Les companyies els han exposat les novetats que es presentaran enguany al congrés i John Hoffman ha anat introduint les empreses als assistents. A més, el monarca també ha saludat els membres del consell d'administració de Fira de Barcelona.

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, i l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, van coincidir aquest diumenge al vespre al sopar inaugural del Mobile World Congress, on van compartir taula amb Sánchez i Felip VI.

 

Calviño confia que el Mobile es quedi a Barcelona

Abans de l'inici del Mobile, la vicepresidenta Calviño s'ha mostrat confiada que el Mobile World Congress continuarà a Barcelona més enllà del 2024 "si fem les coses bé". En una entrevista a La 2 i Ràdio 4, la vicepresidenta ha esperat aconseguir que els organitzadors del MWC mantinguin l'aposta per la capital catalana.

A més, Calviño ha comentat que Hoffman, "adora" la ciutat i també Espanya i ha remarcat que és "clau" que hi hagi col·laboració entre les institucions així com amb el sector privat. Calviño ha assegurat que l'executiu de Pedro Sánchez farà "tot el possible" perquè l'esdeveniment continuï a Barcelona.

La vicepresidenta ha afirmat també que és "molt bona notícia" que s'estigui celebrant l'edició d'enguany del Mobile després de la pandèmia i de la suspensió del congrés l'any passat. "És un símbol", ha subratllat, recordant que va ser el "primer esdeveniment de gran magnitud que es va suspendre" pel coronavirus.

Imatge principal: fotografia de l'arribada de Felip VI al Mobile World Congress al costat del president espanyol, Pedro Sánchez, el conseller delegat de la GSMA, John Hoffman, i el president de la Fira, Pau Relat - Sergi Alcàzar