La portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha deixat clar que l'executiu català no reconeix la suspensió que ha dictat aquest vespre la Junta Electoral de Barcelona contra el president Quim Torra, i que el seguirà considerant diputat i president. 

Budó ha aprofitat per carregar contra la Junta Electoral, a la qual no ha dubtat de qualificar d'"òrgan il·legítim". 

"El president Quim Torra és diputat i president de la Generalitat i cap òrgan il.legítim ho impedirà per molt que es retorci el dret. Amb tu president Torra!", ha indicat. Després ha afegit en declaracions a TV3 que la resolució de la Junta Electoral de Barcelona a la pràctica "no té cap efecte".

En termes similars s'han expressat el vicepresident del Parlament Josep Costa i el president del grup de JxCAT Albert Batet.

"Seguim on érem. Si la JEC no pot privar algú del seu escó al Parlament, menys pot fer-ho la JEP de Barcelona. Amb tu, diputat i president", ha apuntat Costa.

"No es pot inhabilitar la sobirania del poble de Catalunya. Cap Junta Electoral té potestat ni legitimitat per retirar una acta de diputat. No ho acceptarem. Ens plantarem, com hem fet sempre. Estem al teu costat, president", ha indicat Batet.