El Govern mantindrà oberta la via judicial per reclamar a l'Estat els 443 milions d'euros pendents de pagament de l'IVA de 2017, a banda dels 875 milions en concepte de lliuraments a compte del sistema de finançament d'aquest any.

El Consell de Ministres ha aprovat aquest divendres un reial decret llei pel qual pagarà a les comunitats autònomes 4.682 milions d'euros de lliuraments a compte d'aquest any i 821 milions als ajuntaments, en total 5.503 milions d'euros.

D'aquesta quantia, Catalunya rebrà uns 875 milions, corresponents als avançaments de finançament de l'exercici de 2019 que no s'han transferit. Tanmateix, el Govern encara reclama 443 milions més en concepte d'impagament de l'IVA de 2017.

El mes d'agost passat, la Generalitat va decidir portar el govern espanyol als tribunals per reclamar-li aquests més de 1.300 milions d'euros pendents de pagament i va fer una crida a les altres comunitats perquè seguissin els seus passos i demandessin l'Executiu pels recursos impagats.

Malgrat que Catalunya rebrà finalment els avançaments de finançament que reclamava, el Govern mantindrà la via judicial per exigir al govern espanyol el pagament del deute restant, els 443 milions de l'IVA, segons han informat Efe fonts de la conselleria d'Economia.

Anunci electoral

En una piulada, el vicepresident i conseller d'Economia i Hisenda Pere Aragonès ha dit que l'"anunci electoral" realitzat avui per la ministra d'Hisenda, María Jesús Montero, "arriba tard i malament".

"Dels 1.317 milions pendents d'aquest any, que són de tots els catalans, només recuperarem 874 milions. Continuarem exigint el que ens correspon", ha escrit Aragonès.