El Govern publicarà cada any un llistat dels defraudadors tributaris. Així ho han anunciat el vicepresident Pere Aragonès i la secretària d'Hisenda, Marta Espasa, en una compareixença en comissió parlamentària, on han presentat el nou pla de reducció del frau fiscal. De la nova estratègia per lluitar contra les males pràctiques tributàries, i que conté fins 75 mesures tant de prevenció com de control i implementació, en destaca la publicació d'un llistat de morosos amb deutes o sancions pendents per un import superior al milió d'euros. La primera publicació serà aquest mateix 31 de desembre.

"El Govern serà implacable en la lluita contra el frau fiscal per garantir l'Estat del benestar", ha defensat Aragonès en seu parlamentària, on també ha recordat que "com bé deia Oriol Junqueras, els diners estan molt millor en mans dels hospitals, dels serveis públics de política social o d’emergències que no pas en les butxaques d’aquells que oculten les seves obligacions tributàries". 

En la compareixença, Aragonès també ha volgut fer un balanç positiu del pla 2015-2018, amb el que ha defensat que s'han fet fins a 207.685 actuacions i que ha permès detectar 740 milions d'euros de frau. A més, ha posat en valor que s'ha complert en una 85%, el que equival al desenvolupament complet de 77 de les 86 mesures, i ha assenyalat que aquestes dades han aportat resultats "molt significatius".

Altres novetats del nou pla de lluita contra el frau fiscal de la Generalitat, que consta de 75 mesures -29 de les quals de nova creació-, és la creació d'un portal electrònic de subhastes de l'Agència Tributària de Catalunya, que es podrà fer servir per subhastes públiques de béns embargats a deutors tributaris. També hi haurà la possibilitat de crear esborranys d'autodeclaracions per a impostos com el de Successions o el de Transmissions Patrimonials, com ja passa amb l'IRPF.

Els impostos en els que hi ha més frau són, precisament, el de Successions i Donacions, i en segon lloc el transmissions patrimonials i actes jurídics documentats.