La consellera de Salut, Alba Vergés, ha anunciat aquest dimecres que el Govern impulsarà una llei sobre l'eutanàsia i el suïcidi assistit. Vergés ha assegurat que la seva conselleria està "decidida a impulsar-la", després que aquest tema hagi tornat a l'agenda del dia arran de la detenció d'un home a Madrid que va ajudar a morir a la seva dona malalta terminal. "Criminalitzar l'eutanàsia és impedir una mort digna", ha denunciat la consellera durant la sessió de control al Govern duta a terme aquest matí al Parlament.

Malgrat que la despenalització del suïcidi assistit pertany al Codi Penal espanyol, i que Vergés ha denunciat el fet que "es nega a canviar i entorpeix la majoria social catalana", la consellera ha defensat que "a Catalunya no hem esperat mai que ens facin la feina" i "sempre hem estat punta de llança". Així, ha anunciat que impulsarà una Llei catalana per l'Eutanàsia. "Ens pertoca i assumim la responsabilitat. Ho farem com sempre ho hem fet, conjuntament amb els grups parlamentaris", ha afegit.

Vergés ha fet aquest anunci després que el passat dijous es detingués un home a Madrid acusat d'haver subministrat una substància a la seva dona​, malalta d'esclerosi múltiple en fase terminal, per ajudar-la a morir. L'home, que en cap moment es va amagar dels fets, feia anys que denunciava, juntament amb la seva parella, el patiment que li causava la malaltia i demanant el dret a morir dignament. La malaltia era irreversible i patia un deteriorament físic massiu que la feia completament dependent del seu marit, que en tot moment va tenir cas d'ella.