Revifa el debat al voltant dels Jocs Olímpics d'Hivern. La CUP ha denunciat aquest dijous, durant la sessió de control al Parlament, que el Govern manté la seva aposta decidida pel projecte esportiu als Pirineus. Després de mesos de silenci, i amb un trencament de l'executiu entremig, els cupaires van decidir presentar una pregunta a la Mesa de la cambra en què interrogaven sobre l'estat actual de la proposta i quines són les previsions.

La resposta, que ha fet pública la CUP, porta la firma de la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, i deixa ben clar que el Govern de Pere Aragonès no ha canviat de posicionament. En el document, s'explica que l'executiu "segueix creient que els Jocs Olímpics i Paralímipics d'Hivern Pirineus-Barcelona són un projecte que pot generar oportunitats al territori", complementats amb d'altres propostes. "Els Jocs han de ser una palanca de transformació, un generador d'oportunitats, un accelerador i un dinamitzador de projectes que ha d'anar més enllà de la seva organització", afegeix.

En el text també es reivindica la capacitat de Catalunya per acollir aquest esdeveniment esportiu "en solitari", després de l'estira-i-arronsa que durant setmanes va protagonitzar la Generalitat amb el govern de l'Aragó i el seu president, Javier Lambán. Es recorda que el Comitè Olímpic Espanyol va intentar presentar una proposta conjunta, que va fracassar, per la qual la Generalitat va tirar pel dret amb una iniciativa catalana presentada el 28 de juliol. Pel que fa al referèndum que havia de servir per saber l'opinió del territori, també està sobre la taula recuperar-lo. L'únic impediment que de moment atura el projecte, segons el Govern, és la falta de "resposta oficial" del Comitè Olímpic en relació amb la proposta tècnica presentada el 28 de juliol. "Segueix aturat fins que el COE validi oficialment la candidatura", s'explica.

"Un parc temàtic en venda"

Durant la sessió de control al Govern, el diputat de la CUP Xavier Pellicer ha denunciat que Pere Aragonès vol "convertir el país en un parc temàtic en venda", malgrat la situació de crisi climàtica i sequera. "Jocs Olímpics, Hard Rock, B-40 i ampliació de l'aeroport són el pitjor model de país", ha alertat, criticant que ERC ha fet un gir conservador per acabar aplicant les polítiques de la patronal i del PSC. Pel que fa a l'esdeveniment esportiu, els cupaires lamenten que el Govern hagi fet cas omís de les necessitats del territori i dels seus habitants per mantenir sobre la taula un projecte "fallit". "Vostès volen convertir el país en Catalunya Aventura", ha sentenciat.