Nova ensopegada a la candidatura dels Jocs Olímpics d'Hivern. El president del govern aragonès, Javier Lambán, ha comunicat per carta al Comitè Olímpic Espanyol (COE) que el seu executiu no assistirà divendres a la reunió convocada per donar llum verda a la proposta del comitè tècnic sobre el repartiment de les seus de la candidatura dels Jocs. El responsable del govern d'Aragó insisteix a la missiva que ha dirigit al president del COE, Alejandro Blanco, que considera que el repartiment acordat no té un "equilibri just" entre els dos territoris i denuncia que es van rebutjar de pla i "sense cap base tècnica" propostes per fer proves a les valls de l'Aragó. 

Un cop el comitè tècnic, que integren les tres administracions afectades i que coordina el COE, havia aconseguit acordar una proposta de repartiment de les seus, s'havia convocat una reunió divendres per tal que els tres governs avalessin formalment el pacte com a pas previ per formalitzar la proposta de candidatura davant del Comitè Olímpic Internacional (COI). Des del govern aragonès ja s'havien apuntat les reticències davant la proposta, mentre que l'executiu català ha deixat clar que l'acord ja s'ha tancat i no té intenció de reobrir-lo.

Proposta alternativa

A la carta, que s'ha publicat a diferents mitjans aragonesos, Lambán adverteix que un cop ha acabat la negociació tècnica, toca tornar a la negociació política, per la qual cosa avança que la setmana vinent "com a molt tard" farà arribar al president del COE una alternativa. De moment, entre les seves reivindicacions, explica que considera imprescindible que hi hagi proves també a Formigal i Cerler. Així mateix, deixa clar que no es pot fer una negociació fragmentada i que s'hi ha d'incloure qüestions com el nom dels Jocs, les cerimònies inaugural i de clausura, i l'esquema organitzatiu. "No aspirem a ser més que ningú, però tampoc menys", avisa.

El repartiment de seus que va acordar la passada setmana el comitè tècnic preveia que les proves d'esquí alpí, descens i eslàlom se celebressin a La Molina-Masella; l'esquí de muntanya, a la Ribagorça i el Pallars Jussà, previsiblement a Boí Taüll; l'snowboard i el freestyle, a Baqueira-Beret; i l'hoquei gel, a Barcelona. A territori aragonès es farien les proves de fons i el biatló (Candanchú), el cúrling (Jaca) i les proves de patinatge i velocitat (Saragossa).