Després d'un any navegant entre aigües mogudes en el sector educatiu català, el Govern de Pere Aragonès ha aprovat aquest dimarts una inversió de 98 milions d'euros en la construcció de nous centres educatius i l'actuació en centres ja existents. Aquest pla d'inversió, que s'ha aprovat en el Consell Executiu del Govern d'aquest dimarts, pretén donar resposta a les necessitats en matèria d'infraestructures educatives. La portaveu del Govern, Patrícia Plaja, afirma que aquestes actuacions donen resposta a "necessitats territorials històriques" i ha destacat que aquesta és la inversió més gran en grans obres en centres educatius dels últims anys. 

En concret, es duran a terme 21 actuacions, entre noves construccions i grans actuacions en instal·lacions existents. El calendari d'execució d'aquestes obres va dels 4 als 6 anys, i es realitzaran sis noves construccions, set ampliacions de centres existents, cinc substitucions (l'edifici existent es derroca i se n'aixeca un de nou), dues adequacions i una substitució i ampliació, i permetran la retirada de 41 mòduls prefabricats. De les 21 actuacions, 12 es duran a terme en centres escolars, 5 en instituts i 4 seran en instituts escola. Els centres que es veuran beneficiats d'aquestes actuacions estan repartits per tot el territori català

Les 21 intervencions previstes, en què es destinaran 98 milions d'euros, busquen donar resposta a les necessitats històriques dels centres afectats i també representen un pas important en la reducció dels mòduls prefabricats en escoles i instituts públics, més concretament permetrà la retirada de 41 mòduls. Els municipis on es duran a terme aquestes intervencions són els següents: Botarell, Cambrils, Castellet i la Gornal, Cervelló, l'Hospitalet de Llobregat, Lleida, Mataró, Perafita, Sabadell, la Ràpita, Santa Eulàlia de Riuprimer, Santa Maria de Palautordera, Serinyà, Ventalló, Vilabertran i Vilafranca del Penedès. El cost de cada actuació varia entre el milió i els set milions d'euros. 

El Departament d'Educació té en marxa obres a 65 escoles, instituts i instituts escola a tot Catalunya, amb una inversió de més de 700 milions d'euros previstos fins a l'any 2029. Aquesta inversió a més llarg termini se suma doncs a l'anunciada aquest dimarts, de 98 milions d'euros i que està format per un conjunt de 21 actuacions. Ambdues inversions busquen donar resposta a les necessitats històriques que molts centres d'arreu del territori porten reclamant des de fa anys.