La Conselleria de Governació, Administracions Públiques i Habitatge ha formalitzat aquest dilluns el procés administratiu per comprar material electoral, en concret sobres i paperetes, segons publica el Butlletí Oficial de l'Estat (BOE). Aquest material estaria destinat, formalment, a unes futures eleccions catalanes.

Es tracta d'un contracte valorat en 897.000 euros i format per quatre lots: un de sobres electorals, un altre de paperetes, un tercer de manuals d'instruccions per a membres de meses electorals i un últim per a impresos electorals.

És un contracte que la Generalitat va començar a licitar i publicitar el març d'aquest any i que, segons va assegurar llavors, no té a veure amb la celebració del referèndum d'independència que ha anunciat per a l'1 d'octubre.

El full de ruta sobiranista preveu la celebració d'eleccions en dos escenaris: immediatament després del referèndum si guanya el 'no' o uns quants mesos després si guanya el 'sí' i en forma d'"eleccions constituents" per a un eventual Estat català.

Aquest és un procés per a l'adquisició de material electoral desvinculat del que va impulsar el Govern per a l'adquisició d'urnes —que va quedar desert— i que va suposar que la Fiscalia presentés una querella contra la consellera de Governació, Meritxell Borràs.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.

Subscriu-te a ElNacional.cat