El Govern de la Generalitat denunciarà davant la fiscalia "la crema i l'afusellament" del ninot que representava Carles Puigdemont, "per presumpte incitació a l'odi i discriminació", segons ha anunciat la consellera de Presidència, Meritxell Budó.

Els fets denunciats es van produir diumenge passat a la localitat sevillana de Coripe durant la processó de Setmana Santa quan es va cremar un ninot que representava Puigdemont amb una estelada a l'esquena i un llaç groc. "Considerem que aquest és un acte de foment de l’odi i de foment de la violència", ha denunciat.

D'altra banda, la portaveu del Govern ha denunciat que l'absolució de Sandro Rosell per part de l'Audiència Nacional després de 21 mesos de presó preventiva és una "prova més" de l'abús per part del sistema judicial espanyol, que també s'aplica als presos i les preses polítiques. "És un escàndol majúscul", ha alertat.

Al fil d'aquesta qüestió, la consellera de Presidència ha insistit que el Govern no acceptarà cap sentència en el procés de l'1-O que no sigui la absolució.