Fons públics per promocionar la caça entre alumnes de 10 a 12 anys. Això és el que fa el Govern d'Extremadura per familiaritzar els nens amb la caça. L'executiu del socialista Guillermo Fernández Vara destina diners d'Educació a subvencionar un programa per promocionar l'activitat de la caça entre els alumnes de cinquè i sisè de primària, el que equival a nens de 10 a 12 anys. Aquest programa el desenvolupa la Federació Extremenya de Caça (Fedexcaza), segons publica eldiario.es

El programa, segons la federació, pretenen apropar "normalitat i proximitat a una activitat molt estesa al món rural". L'activitat, que pretén arribar a uns 700 nens de la comunitat, s'emmarca dins el projecte de Promoció i Ajuda a l'Esport Escolar (Proades) finançat per la Junta i part del Consell Superior d'Esports de la comunitat. 

Aquesta aproximació a la caça tindrà dues fases. Una primera que consisteix en xerrades a les escoles, que es compaginaran amb jocs lúdics, i una segona fase on es reuniran diverses escoles i es faran activitats a l'aire lliure. 

La subvenció per aquest programa arriba just quan les llicències de caça a Espanya estan en regressió. L'any 2009 hi havia a tot l'Estat 411.000 llicències repartides, mentre que l'any 2015 va baixar fins a 333.974. El que suposa una pèrdua de 77.400 llicències, un 18,8% menys.

Aquesta activitat subvencionada pel govern extremeny ha rebut tot de crítiques a les xarxes socials.

Tot i això, des de la Federació de Caça argumenten que el programa escolar difon la conservació i respecte ambiental.