El Govern ha enviat com a representant seu a la celebració de l’acte institucional del dia de la Constitució a Barcelona, la número tres de Romeva al departament d’Exteriors, Maria Badia. El gest ha estat un dels més comentats entre els convidats presents, que han vist Badia asseguda entre alts càrrecs de l'Exèrcit espanyol i la Guàrdia Civil. 

Exteriors ha seguit el mateix protocol que en l’acte de presa de possessió del càrrec de delegat del govern espanyol d’Enric Millo. En aquell cas, però, va ser el conseller d’Exteriors, Raül Romeva, qui va representar el Govern.

Absència de líders

L’acte, però, ha estat també de perfil baix pel que fa als representants dels partits polítics. Per part de C’s, hi ha assistit el portaveu, Carlos Carrizosa; el representant del PSC ha estat Josep Maria Sala i pel PP hi ha assistit el portaveu adjunt, Santi Rodríguez

L'absència del líder del PP, Xavier García Albiol, i Inés Arrimadas, és inèdita. Els socialistes, en canvi, només van enviar una màxima representació a aquest acte mentre el primer secretari era Pere Navarro.