El Govern ha optat per evitar la polèmica arran de les crítiques que es van escoltar dissabte contra la mesa de negociació durant l'acte del Consell per la República a Perpinyà. La consellera de Presidència, Meritxell Budó, en ser interrogada al respecte en la roda de premsa posterior a la reunió de Govern ha assegurat que "la mobilització reforça la negociació i per tant és complementària". 

 

La consellera Clara Ponsatí va carregar aquest dissabte a Perpinyà contra la mesa de negociació i va instar a “no deixar-se entabanar per fotos de taules o d’un diàleg d’enganyifa que només busquen fer guanyar temps a Pedro Sánchez. 

Aquestes paraules de Ponsatí i el clima general de les intervencions en relació a la negociació ha molestat a les files d'ERC. Aquest dimarts, el responsable del grup republicà al Congrés, Gabriel Rufián, ha advertit en un esmorzar informatiu de Nueva Economia que “està molt bé que t’aplaudeixin a Perpinyà, però el repte és que t’aplaudeixin a Cornellà, Santa Coloma o Sabadell”

En ser interrogada sobre les paraules de Ponsatí, Budó ha insistit en la voluntat del Govern de resoldre el conflicte polític a través de la negociació, per la qual cosa l'executiu de la Generalitat s'asseu a negociar amb l'executiu espanyol. Però alhora ha assegurat que des del Govern consideren que la mobilització al carrer és "important i reforça la part catalana de la taula de negociació".