“No en tenim constància”. D’aquesta manera ha reaccionat el govern espanyol als incidents que van protagonitzar simpatitzants del sindicat policial Jusapol a Waterloo (Bèlgica) el passat novembre. Es van gravar davant la Casa de la República i van proferir insults contra el president Carles Puigdemont i el seu equip de seguretat.

En resposta al senador d’EH Bildu Jon Iñarritu, l’executiu de Pedro Sánchez assegura que “no es té constància oficial procedent de les autoritats belgues que cap ciutadà espanyol hagi originat incidents a Waterloo el passat 27 de novembre”.

Una resposta que contrasta amb la realitat. En un vídeo difós per Voz Pópuli es pot veure com diverses persones increpen els vigilants de seguretat, que van haver de cridar l’atenció a un dels simpatitzants per enfilar-se a la tanca que encercla la casa, i com insulten Puigdemont.

Gos fastigós”, “Mira la casa del fill de puta” són els insults que van dedicar a Puigdemont, mentre que als dos vigilants els van dir: “No sou policies ni sou ningú”. “Us hauria de fer vergonya, no teniu orgull ni collons”, va continuar un home que duia una samarreta del sindicat policial, que va afegir que els dos guàrdies són “els gossos d’un fastigós, menjapolles és el que sou”.