El Comitè Olímpic Espanyol repartirà finalment els visats als membres de la delegació de Kosovo que participin en els Jocs Olímpics del Mediterrani després que el govern de Mariano Rajoy hagi intentat impedir la presència d'esportistes kosovars. Segons ha informat Rac1, el govern espanyol ha enviat una carta al Comitè Olímpic Internacional confirmant que permetrà l'entrada dels esportistes al país.

El conflicte ve provocat pel ministeri d'Esport, sota el comandament d'Íñigo Méndez de Vigo, que es va negar a tramitar els visats per la delegació de Kosovo. El Comitè Olímpic Internacional (COI) reconeix el comitè olímpic del país balcànic però en canvi Espanya no la reconeix. Malgrat tot, finalment ha prevalgut el reconeixement del Comitè Olímpic Espanyol, tal com estableix la normativa internacional, i el govern espanyol ha anunciat que tramitarà els visats.

Als Jocs del Mediterrani, que enguany es celebren a Tarragona, s'hi han inscrit 26 països. Entre les administracions organitzadores hi ha el Consell Superior d'Esports, que depèn del govern espanyol, el qual no reconeix Kosovo com a país. Tot i això, el comitè olímpic espanyol, l'organitzador dels jocs, sí reconeix el comitè olímpic de Kosovo perquè el COI ho obliga.