El Ministeri d'Afers Estrangers desaconsella viatjar a Veneçuela "excepte per raons d'extrema necessitat", i estar atents a través dels mitjans de comunicació i les xarxes socials de la possible convocatòria de mobilitzacions polítiques.

Exteriors ha modificat en els últims dies les recomanacions de viatge respecte a Veneçuela que inclou en la seva pàgina web, en les quals també aconsella evitar desplaçaments per l'interior del país, així com seguir l'evolució dels esdeveniments a través dels mitjans.

Aquesta modificació va tenir lloc en vigílies de l'ultimàtum que el govern de Sanchez va donar al règim de Nicolás Maduro perquè convoqués eleccions lliures, democràtiques i amb garanties internacionals en vuit dies o, en cas contrari, Espanya reconeixeria Juan Guaidó com a president de Veneçuela.

Aquest dilluns, el cap de l'Executiu, Pedro Sánchez, ha anunciat el reconeixement oficial de Guaidó, president de l'Assemblea Nacional, com a president "encarregat" de Veneçuela.

En les seves recomanacions de viatge, el ministeri que dirigeix Josep Borrell recalca que el deteriorament de la seguretat a Veneçuela fa aconsellable que s'extremin les mesures de prevenció en cas de viatjar a aquest país.

Així, recomana evitar les àrees on es desenvolupin manifestacions de protesta, fins i tot si està previst que siguin pacífiques, i recorda que els enfrontaments entre manifestants i forces de seguretat han causat víctimes mortals, ferits de diversa consideració i nombroses detencions.