El Ministeri de Defensa espanyol ha tret a concurs el contracte per al subministrament de càtering dels avions de l'Exèrcit de l'Aire que utilitzen per viatjar els membres de govern espanyol i de la Casa Reial. L'import, que inclou conceptes com el vi, whisky i aperitius, és de 40.000 euros anuals, el doble del contracte actual.

En concret, l'expedient publicat a la Plataforma de Contractació del Sector Públic, consultat per Europa Press, treu a concurs el subministrament de productes "miscel·lanis" embarcats en els avions T.18 i T.22 de l'Exèrcit de l'Aire assignats al 45 Grup de les Forces Armades. Es tracta dels Falcon i els Airbus A310 utilitzats per les autoritats espanyoles per als seus desplaçaments.

El contracte inclou la marca concreta de productes a subministrar i els preus, i apunta que, en cas de no poder ser aquests, n'han d'oferir d'altres de qualitat equivalent. A més de vi, whisky i aperitius, el menú inclou diferents refrescs, cerveses, cafè, pastes de mantega, olives farcides, ametlles, musclos en escabetx, pop amb salsa gallega, escopinyes, sardines en oli d'oliva, anxoves, ventresca o cloïsses.

Pel que a l'oferta de vi, consta el de diversos cellers amb preus que arriben fins als 30 euros per ampolla, a més de begudes alcohòliques com brandi, licors, orujo, patxaran, vodka, ginebra o rom.

El plec de condicions especifica que si per alguna causa l'empresa subministradora no pogués lliurar algun d'aquests articles ni els seus equivalents "podria acceptar-se'n un altre de característiques superiors" sense que això suposi un increment de preu.

Tots aquests productes hauran de ser lliurats al 45 Grup de l'Exèrcit de l'Aire, que té la base a Torrejón de Ardoz (Madrid), en un termini de 24 hores des de la realització de la comanda. Però a més el Ministeri valorarà la capacitat de resposta per a peticions "urgents o excepcionals" que es puguin lliurar en un termini no superior a quatre hores "amb independència que el subministrament sigui en cap de setmana o festiu".

El contracte també inclou condicions relatives als treballadors de l'empresa subministradora. "L'empresa contractista procurarà que existeixi estabilitat en l'equip de treball i que les variacions en la seva composició siguin puntuals i obeeixin a raons justificades", diu.

A més, apunta les obligacions de l'empresari per a la negociació i pagament de salaris dels seus treballadors, concessió de permisos i llicències, obligacions amb la Seguretat Social o obligacions en relació amb prevenció de riscos laborals.