Davant del qüestionament de Fernando Grande-Marlaska, el govern espanyol tanca files amb el seu ministre de l'Interior. Després que s'hagi filtrat un document que prova que el coronel Diego Pérez de los Cobos va ser cessat per no informar de la investigació del 8-M, La Moncloa esquiva les crítiques i peticions de destitució. La portaveu de l'executiu de coalició, María Jesús Montero, ha assegurat que ja ha donat les explicacions necessàries sobre tant en roda de premsa com al Congrés dels Diputats i el Senat. "Té tot el suport del govern i del president, com no pot ser d'una altra manera", ha deixat clar.

En el document al qual ha tingut accés El Confidencial, signat per la directora general de la Guàrdia Civil, María Gámez, es reconeix que el motiu de la destitució del coronel Diego Pérez de los Cobos és la negativa a informar-lo sobre investigacions judicials. Fonts del Ministeri de l’Interior han insistit davant la publicació del document que el cessament va ser per “una pèrdua de confiança” derivada, “entre d’altres, perquè es va incomplir el procediment de comunicació d’actuacions, als sols efectes de coneixement, no del contingut d'aquestes”.

En roda de premsa del Consell de Ministres d’aquest dimarts, la portaveu espanyola ha assenyalat que “el senyor Marlaska va explicar en aquesta sala, al Congrés i al Senat que el cessament es deu a la pèrdua de confiança”. Aquesta pèrdua de confiança, ha afegit, “abasta molts aspectes i elements diferents”. I ha insistit en aquest sentit: “És en aquest context que cal situar-ho”. Les informacions que s'han conegut són "coherents amb tot el que el ministre va explicar".

La Moncloa continua situant el cessament en un procés de “remodelació”, i que recordat que els càrrecs de lliure disposició han de comptar amb el suport i confiança dels equips que arriben al ministeri. “Continuaran produint-se remodelacions”, ha assenyalat Montero. Ha justificat que “no s’ha produït cap alteració” ni ingerència perquè l’informe va arribar sense obstacle a la jutgessa del 8-M, i que en cap moment van demanar conéixer el seu contingut. "Es respecten al 100% els procediments judicials", ha reiterat.

“El ministre Marlaska compta amb tot el suport del govern i el president del govern”, ha defensat María Jesús Montero, que ha subratllat que “de la seva professionalitat en parla la seva trajectòria impecable”.

 

EN DIRECTE | L'última hora sobre el coronavirus i les seves afectacions a Catalunya, Espanya i el món

MAPA | Els contagis de coronavirus a Catalunya per municipis i barris

MAPES | L'impacte del coronavirus a Catalunya per regions sanitàries

🔴 Segueix ElNacional a Telegram