Les samarretes i bufandes grogues requisades per la policia espanyola durant el Boca-River del Santiago Bernabéu eren un “evident risc per a la seguretat”. D’aquesta manera ha justificat el govern espanyol, en resposta al senador d’EH Bildu Jon Iñarritu, les requises fetes a aficionats argentins durant la final de la Copa Libertadores celebrada el passat 9 de desembre a Madrid.

“Com en qualsevol altra celebració esportiva, es va impedir l’entrada al recinte d’objectes amb evident risc per a la seguretat i integritat dels assistents al partit de futbol amb independència del color que els mateixos poguessin tenir”, ha respost l’executiu de Pedro Sánchez als interrogants plantejats pel senador basc.

 

En la seva bateria de preguntes, registrada l’endemà del partit, Iñarritu preguntava entre altres coses per quina raó agents de la Policia Nacional van retirar peces de roba de color groc a seguidors del Boca Juniors, qui va donar l’ordre (i si no va haver-hi ordre, per què es va fer), quina és la llista dels materials requisats o si “té el govern cap problema amb el color groc”.

La cirereta era la pregunta final: “El 2011 el Govern malaisi va declarar il·legal vestir de groc, perquè era el color d’un grup d’activistes de l’oposició. Contempla el govern espanyol emular el govern malaisi i prohibir vestir de groc?”.