El secretari d'Estat per a les Administracions Territorials, Roberto Bermúdez de Castro, ha anunciat avui que el govern espanyol està revisant les subvencions concedides per la Generalitat als mitjans digitals que, al seu parer, van fer "negoci" amb el seu suport del procés independentista.

Durant la seva compareixença en la comissió conjunta de la Comissió General de les Comunitats Autònomes i Constitucional per donar compte en el Senat del primer mes d'aplicació de l'article 155, Bermúdez ha assegurat que "no hi havia millor negoci a Catalunya aquests quatre anys que muntar-se una pàgina web per donar suport al procés".

Per això, ha explicat que l'única línia de subvencions que està revisant el govern espanyol, després de ser intervinguda la Generalitat, és aquesta dels mitjans de comunicació, encara que no en l'àmbit del paper, ni de les televisions, les ràdios o les activitats culturals, sinó només les referides a les pàgines web.

"Repartiment objectiu"

Bermúdez ha aclarit que el que farà el Govern espanyol després de revisar aquestes subvencions és "un repartiment objectiu", però que la quantia serà la mateixa, i que es farà des de la Conselleria de Presidència que és qui la fa habitualment. "No es deixen de donar", ha assegurat.

Segons fonts governamentals, la quantia total de les subvencions és de 6 milions d'euros i corresponen a un programa per a l'ús del català en mitjans de comunicació digitals.

La resta de programes de subvencions han estat resoltes o es resoldran, ha manifestat Bermúdez de Castro, que ha indicat que alguns "àmbits socials" es trobaven paralitzats en aquest sentit.