El govern espanyol ha respost a la carta del president de la Generalitat, Quim Torra, en la qual demana al cap de l'Executiu espanyol, Pedro Sánchez, una reunió per abordar l'exercici del dret de l'autodeterminació, recordant que no és "el moment" per fixar una trobada entre els dos dirigents.

Fonts de l'Executiu espanyol s'han remès al que va dir aquest dimarts la ministra portaveu, Isabel Celaá, quan va ser preguntada si el govern espanyol mantenia la seva intenció que hi hagués una reunió entre Sánchez i Torra aquest mes d'octubre. "No sembla aquest el moment més adequat per decidir una data per a una reunió eventual", va respondre Celaá.

El president Torra ha enviat una carta a Sánchez per convidar-lo a una reunió "en les pròximes setmanes" al Palau de la Generalitat per concretar "els termes del diàleg" i per abordar l'"exercici del dret a l'autodeterminació".

En la carta, Torra destaca que és "imprescindible" que tots dos concretin "els termes del diàleg perquè realment tingui una funció resolutiva del conflicte polític i li demana una resposta "valenta" a la proposta sobre "l'autodeterminació" de Catalunya.