El Ministeri de Foment rescindirà els contractes d’obres dels trams del Corredor Mediterrani compresos entre Castellbisbal-Martorell i Vandellós-Castelló perquè presenten “dificultats irresolubles”.

El secretari d’Estat d’Infraestructures del Ministeri de Foment, Julio Gómez - Pomar, ha fet aquest anunci en una jornada organitzada pel diari Expansión, sota el títol “El corredor ferroviari del mediterrani: una assignatura pendent”.

Gómez Pomar ha destacat que aquesta infraestructura compta amb “centenars de contractes”, però que els dos trams en particular presenten complicacions. Per això, Foment té previst la resolució dels seus contractes per, posteriorment, realitzar la licitació de les obres.

Tot i aquesta rescissió, Gómez Pomar ha indicat que la data de finalització, prevista per a finals del 2019, no es veurà afectada.

No obstant, l'eurodiputat del Grup Popular Europeu, Francesc Gambús, s'ha mostrat reticent a aquest anunci i ha afirmat que la rescissió de dos contractes pot "produir més retards" i ha presentat una pregunta a la Comissió Europea per saber si actuarà davant d'aquest anunci del Govern espanyol.