El Govern espanyol va gastar 73.000 euros de les arques públiques per sufragar el viatge de la delegació espanyola al 59è pelegrinatge militar internacional a Lourdes (França), segons ha informat El País. Una pelegrinació que serà recordada per la viral conga al ritme de ‘Viva Espanya’ que de manera improvisada van regalar els militars, guàrdies civils i capellans espanyols.

Una quantitat que ha sortit a la llum després que la senadora de Podemos Maribel Mora demanés al Govern espanyol quina quantitat de diners públics havia destinat per cobrir el viatge. 

De fet, segons apunta el diari citat, una altra dada que també crida l’atenció és l'augment de pressupost. Al 2014, l'últim any en què el Govern espanyol va fer públiques les despeses del viatge, aquesta xifra va ser de 56.000 euros. Per tant, en els darrers tres anys el pressupost que Defensa destina al pelegrinatge de Lourdres ha crescut 17.000 euros.

L'altra pregunta que va demanar la senadora Mora era conèixer el nombre de participants que van assistir al pelegrinatgei si els dies de viatge comptaven com a dies de treballats. En aquest cas però, el Govern espanyol no ha emès cap resposta.  

A més a més, aquest pressupost no especifica si també s’inclouen les despeses dels agents de la Guàrdia Civil desplaçats, ja que aquest cos ja té el seu propi pressupost per aquest esdeveniment, segons la informació facilitada per la direcció general de la Guàrdia Civil a l'empar de la llei de Transparència, com a resposta a una pregunta de l'Associació Unificada de Guàrdies Civils (AUGC).

En aquest sentit, ha afirmat que la despesa autoritzada per a aquesta gestió és de 10.851,92 euros però sense especificar si s’inclouen en el pressupost que ha fet públic el ministeri de Defensa.