El govern espanyol ignora el rebuig de França, quan el seu suport és imprescindible per l'entrada de Brussel·les al projecte, i insisteix en la importància i la viabilitat del Midcat, el gasoducte que connectaria la península Ibèrica amb la resta de països europeus. Avui, dues ministres del govern espanyol, les més implicades per la qüestió, han sortit de nou a defensar el projecte. Per una banda, Reyes Maroto (Indústria) ha deixat caure que "tots els governs hem d'estar a l'altura del desafiament que tenim", en el que s'entén com un retret a Macron davant d'un hivern molt complicat. Per altra banda, Teresa Ribera (Transició Ecològica) ha recordat que Espanya no té pràcticament risc de patir talls del gas, mentre insistia que no es pot descartar el gasoducte només pel rebuig del govern francès. 

Davant les últimes declaracions de Macron, en què el president francès assegura que una infraestructura com aquesta (cara i que trigaria molt a convertir-se en una realitat), no resol el conflicte, la ministra Maroto reitera que "el govern espanyol defensa la necessitat de tenir aquesta infraestructura i volem posar-la a disposició d'Europa per frenar a Putin" en una entrevista a TV3. Per ella, llavors, és essencial que els "governs estiguin a l'altura del desafiament que tenim", lamentant la infrautilització dels gasoductes actuals entre França i Espanya. "Cal tenir-les operatives al 100%, però amb això no n'hi ha prou", ha reflexionat, reclamant de nou el Midcat. 

Sánchez i Scholz per convèncer Macron 

"Necessitem garantir la seguretat energètica en el conjunt de la Unió Europea", ha defensat Maroto, instant els diferents líders europeus a posar sobre la taula diferents mesures en la reunió extraordinària d'aquest divendres a Brussel·les. "El Midcat és una proposta per garantir el subministrament, però n'hi ha d'altres, com la reforma del mercat energètic", ha opinat la ministra. Concretament, espera que el tàndem energètic format per Pedro Sánchez i Olaf Scholz puguin aconseguir convèncer a la resta d'aquesta tercera interconnexió. Amb tot, no ha concretat si Sánchez es posarà en contacte amb el líder francès en els pròxims dies.

Escoltar la resta de socis sobre el MidCat

En la mateixa línia s'ha manifestat la vicepresidenta tercera del govern espanyol, Teresa Ribera, a l'hora de demanar que no sigui el rebuig de França, que s'ha anat reiterant un cop darrere l'altre durant els últims dies, el que aturi aquest projecte: "No es pot tancar exclusivament pel pronunciament de només un país", ha reclamat en una entrevista a Onda Cero. "S'han de posar totes les opcions damunt la taula sobre que és el que pot aportar el Midcat per poder cobrir amb seguretat no només aquest hivern sinó el que ve", ha dit Ribera, reclamant que sigui un debat més enllà d'Espanya i França i que la resta de socis es pronunciïn.