Pedro Sánchez ha defensat aquesta setmana que el ministre Fernando Grande-Marlaska està lluitant per “desmuntar la policia patriòtica” que va deixar el govern de Mariano Rajoy. Dos dies més tard, però, des de La Moncloa ja no reconeixen que aquest estament policial dedicat a la persecució política existeixi. “En el nostre país ja no existeix aquest concepte, pertany a un altre moment”, ha assegurat la portaveu María Jesús Montero en roda de premsa des de La Moncloa.

Aquest dimecres al Congrés Pedro Sánchez va fer costat al seu ministre de l’Interior davant del conflicte amb la Guàrdia Civil, que ha provocat una ofensiva política de la dreta. El president espanyol va rebatre que el que està fent Fernando Grande-Marlaska és conformar els seus propis equips i desmuntar la “mal anomenada policia patriòtica”. Va garantir que amb el seu govern no hi ha hagut ni hi haurà “cap intrusió política” en els cossos de seguretat de l’Estat.

Ara des del govern espanyol se’n desentenen. Evitant males paraules, la portaveu del govern espanyol ha tancat files amb la Guàrdia Civil. “El nostre més absolut reconeixement al rigor i professionalitat del conjunt de les Forces i Cossos de Seguretat de l’Estat”, ha assegurat María Jesús Montero. “El Ministeri de l’Interior, que vetlla per la seguretat del país, és un ministeri que està fent que els protocols que regeixen siguin el principi de neutralitat, objectivitat i transparència”.

Pel que fa a les paraules del president espanyol, sobre desmuntar la policia patriòtica, n’ha negat l’existència en aquests moments. “Forma part d’un altre moment”, del govern de Mariano Rajoy, ha rebatut la dirigent socialista.

 

EN DIRECTE | L'última hora sobre el coronavirus i les seves afectacions a Catalunya, Espanya i el món

MAPA | Els contagis de coronavirus a Catalunya per municipis i barris

MAPES | L'impacte del coronavirus a Catalunya per regions sanitàries

🔴 Segueix ElNacional a Telegram