El ministre de Justícia espanyol, Rafael Catalá, s'ha negat aquest dilluns a explicar el pla B del govern espanyol si Alemanya no extradeix al president Carles Puigdemont, i ha assegurat que l'única hipòtesi amb què treballa el govern espanyol és amb la extradició, ja que seria la conseqüència "lògica" del funcionament de la Unió Europea. Catalá també ha insistit en la idea que L'Executiu de Rajoy no ha tingut "cap participació" en la petició d'extradició que va presentar el jutge del Suprem, Pablo Llarena, ja que és un "procediment purament judicial"

Catalá ha assegurat que la construcció d'un espai únic europeu que implica la lliure circulació de les persones en l'exercici dels seus drets, i ha assumit que "la confiança mútua entre països socis del mateix club, que ens reconeixem com a democràcies, assegurarà que es produeixi l'entrega" de Puigdemont.

La justícia espanyola reclama a Puigdemont a Alemanya per possibles delictes de rebel·lió i malversació de fons públics per la seva participació en el procés d'independència de Catalunya.

Carles Puigdemont es troba a la presó de Neumünster des del passat 25 de març després de ser detingut en una àrea de servei a una autopista alemanya.