Moncloa també ha volgut tenir la seva última paraula. El govern espanyol ha respost als al·legats finals dels acusats en el judici del procés. Els dirigents independentistes van reclamar que el conflicte polític tornés dels tribunals al terreny de la política. “La política té el seu camí i la justícia el seu”, ha replicat aquest divendres la portaveu en funcions Isabel Celaá. “És hora d’esperar el dictamen de la justícia”, ha reblat.

En la roda de premsa posterior a la reunió del Consell de Ministres d’aquest divendres, dos dies després del final del judici al Tribunal Suprem, la dirigent espanyola ha descrit la setmana com a "clau". De fet, ha començat la seva compareixença amb aquesta qüestió sobre la taula. Ha defensat que la vista oral “ha deixat clar que al nostre país hi ha plenes garanties per als processats i divisió de poders”.

Preguntada sobre la decisió del Tribunal Suprem de denegar el permís a Oriol Junqueras per recollir l’acta d’eurodiputat, Celaá ha deixat clar que “el govern espanyol ni entra ni surt d’aquesta qüestió”, perquè “és el Tribunal Suprem qui resol la sort dels presos preventius”. En tot cas, sí que ha desitjat que sigui separat de l’entesa amb ERC per a la investidura i la governabilitat d’Espanya.