Els subdelegats del govern espanyol a Barcelona, Tarragona, Lleida i Girona han enviat una sol·licitud d’informació a 58 ajuntaments per tenir una confirmació oficial sobre si van obrir les seves portes el passat 12 d’Octubre.

En aquest requeriment es demana als ajuntaments que especifiquin si van treballar empleats públics i se’ls insta a trametre l’acord del plenari pel qual es va aprovar que el consistori obrís les seves portes.

L’Ajuntament de Badalona va ser el consistori més gran que va obrir i el que va desfermar la polèmica per la decisió judicial que els obligava a fer festa, però no va ser l'únic. Una quarantena més d'ajuntaments també van obrir les seves portes. Aquests municipis, a banda de Badalona, no havien rebut cap notificació judicial i, per tant, van operar amb normalitat.

La majoria estan governats per ERC o la CUP, tot i que també n'hi ha de CIU i, molts, no és el primer any que obrien. Es tracta de municipis com Berga (Berguedà), Viladamat (Alt Empordà), Celrà (Gironès), Sant Pere de Riudebitlles (Alt Penedès), Linyola (Pla d'Urgell), Argentona (Maresme), la Vilella Alta (Priorat), Mieres (Garrotxa), Verges (Baix Empordà), Capellades (Anoia) o Torrelameu (Noguera).