El govern espanyol portarà a la fiscalia el tuit que aquest dissabte ha publicat el PP, on es demanava la mort de Pedro Sánchez, per tal que s'obrin diligències per la via penal

La vicepresidenta espanyola, Carmen Calvo, ha contactat amb la ministra de Justícia, Dolores Delgado, perquè traslladi a la Fiscalia General de l'Estat el missatge. Després serà el torn de la fiscalia, que l'haurà d'analitzar i determinar si el seu contingut suposa un delicte. En aquest cas, caldrà també decidir quina pena s'aplica als seus autors i als que li han donat difusió pública. 

Aquest matí, el compte oficial del Partit Popular ha difós el vídeo, que utilitza un menor per desitjar la mort del president del govern espanyol, Pedro Sánchez. En el vídeo es pot veure un nen que llegeix al seu pare la carta als Reis d'Orient en la qual assegura que els seus cantants, actors i humoristes preferits han mort i li explica que el seu president preferit és Pedro Sánchez. 

"Estimats Reis Mags: El meu cantant preferit era Amy Winehouse i te la vas emportar. El meu actor preferit era Robin Williams i te'l vas emportar. El meu humorista preferit era Chiquito de la Calzada i també te'l vas emportar. Només t'escric aquesta carta per dir-te que el meu president preferit és... Pedro Sánchez", recull la carta, que el pare assegura que enviarà a Correus per evitar que "s'extraviï".

 

Ràpidament, el tuit ha generat polèmica a la xarxa, motiu pel qual el partit ha eliminat el missatge, i ha demanat disculpes. 

El vídeo, firmat per Ignacio de la Puerta, es va penjar fa uns dies a Youtube i ja acumula prop de 9.000 visualitzacions. A la part final, s'hi inclou la frase: "Que ses majestats els Reis d'Orient compleixin tots els teus desitjos (o quasi tots)".