“Rebuig total i frontal". Així ha descrit el govern espanyol la crema de fotos del Rei per part dels diputats de la CUP en paraules del seu delegat a Catalunya, Enric Millo.

En una entrevista aquest matí a Ràdio 4, Millo ha afegit que el Govern espanyol ha posat en coneixement de la Fiscalia el fet que diversos diputats de la CUP estripessin fotografies de Felip VI al Parlament, així com la crema de fotografies en diverses manifestacions d’arreu del territori en suport als detinguts.

Millo ha manifestat que el Govern espanyol fa un rebuig “total i frontal” d’aquests fets i els ha qualificat d’injuriosos i insultants i un “atac a la convivència”.

“No es pot acceptar aquest comportament, tampoc en nom de la llibertat d’expressió”, ha detallat Millo, després de dir que el límit d’aquesta és el “respecte a les institucions democràtiques”.

Millo ha dit que estripar fotografies del monarca o cremar-les són actes “fora del que es pot esperar dels representants polítics”, i ha assegurat que aquests actes situen els polítics que ho fan “fora de la democràcia i les regles del joc”.

Ahir els Mossos d’Esquadra van detenir Iván Altimira, Jordi Almiñana i Aitor Blanc, tres dels cinc acusats de cremar les fotografies del Rei Felip VI el passat 11 de setembre. Després de les detencions, la CUP va convocar manifestacions arreu del territori, on les diputades Mireia Vehí, Eulàlia Reguant i Carles Riera van cremar fotografies. A la roda de premsa al Parlament, es va poder veure a Benet Salellas, Eulàlia Reguant, Mireia Vehí, Gabriela Serra, Joan Garriga, Anna Gabriel i Núria Gibert.