El govern espanyol ha sol·licitat l’extradició de José Antonio Urrutikoetxea, Josu Ternera, a les autoritats franceses. Així ho ha acordat el Consell de Ministres en la seva reunió d’aquest divendres, a petició de la ministra de Justícia en funcions Dolores Delgado. “Els qui han infligit tant dolor sense cap dret han de saber que la justícia sempre els exigirà rendició de comptes”, ha assegurat la portaveu Isabel Celaá. 

Segons ha explicat la dirigent en funcions, la petició procedeix del Jutjat d’Instrucció Central número 2 de l’Audiència Nacional per un presumpte delicte d’atemptat terrorista, deu delictes d’assassinat i 73 delictes d’assassinat frustrat per l’atemptat a la caserna de la Guàrdia Civil a Saragossa. En aquests moments Urrutikoetxea es troba detingut per les autoritats franceses, que revisen l'euroordre.

Durant la roda de premsa, sense citar-ho explícitament, Celaá sí que ha aprofitat per a respondre Arnaldo Otegi durant l’entrevista a TVE, on va dir que “sentia de cor” si “havia generat més dolor a les víctimes del necessari o del que tenia dret a fer”. En aquest sentit, la portaveu espanyola ha assegurat que “ningú no té dret a causar dolor a cap altre ésser humà”, i que “pensar-ho tan sols és una misèria moral".