El govern espanyol prohibirà la inhumació de les restes de Franco a la catedral de l'Almudena de Madrid al·legant motius de seguretat. Així ho explica aquest divendres el diari El País.

Segons aquest mateix diari un informe de la delegació del Govern de Madrid servirà per rebutjar la pretensió familiar d'enterrar Franco a la cripta de la catedral.

"Les restes no haurien sota cap concepte d'enterrar-se a la cripta de la catedral de l'Almudena per motius d'ordre públic, de risc d'amenaces terroristes, de col·lapse de la zona en dates assenyalades o d'enfrontament entre partidaris i detractors dins de la cripta on la policia no pot entrar per ser un lloc sagrat", acaba l'informe del que fa referència El País.

Sense lloc alternatiu

A l'expedient però encara no figura el lloc d'enterrament alternatiu. L'Executiu volia que fos la família qui ho plantegés, encara que si no ho fa podria ser el mateix govern espanyol qui suggerís un altre lloc. El que té més possibilitats, segons assenyala el diari, és el cementiri de Mingorrubio, on està enterrada l'esposa del dictador.

Així, l'informe es traslladarà ara a la família i tindran 10 dies per fer al·legacions. Després, el Consell de Ministres prendrà la decisió i Franco serà exhumat si el Tribunal Suprem no ho impedeix. Segons El País, el Govern veu aquest fet poc provable perquè l'Executiu "ha cuidat tots els detalls".

Cubillar de Rueda

A l'espera de conèixer el lloc definitiu que ocuparan les restes del dictador, l'alcaldessa de Cubillar de Rueda (Lleó), la popular Agustina Álvarez Llamazares, ha enviat una carta a la Fundació Francisco Franco oferint el cementiri del poble per acollir les restes del dictador, segons ha informat la mateixa entitat.