El veto a Miquel Iceta com a president del Senat és “la història d’una gran torpesa política i judicial”. Així ho ha assegurat aquest dijous la vicepresidenta espanyola Carmen Calvo, minuts abans del ple del Parlament que tombarà la designació del primer secretari del PSC com a senador autonòmic amb els vots en contra de JxCat i ERC. En aquest sentit, ha enviat un missatge al president Quim Torra: “No està en condicions de tombar Miquel Iceta”.

En declaracions als periodistes aquest dijous a Madrid, la dirigent socialista ha avisat que la decisió “tindrà conseqüències jurídiques”, perquè “la situació plantejada és bastant inacceptable”. En aquest sentit, ha denunciat que “es trencarà la proporcionalitat del Parlament” i el dret del PSC a escollir els seus representants.

“És convenient que el president Torra no tingui el més mínim dubte: amb els seus resultats electorals no està en condicions de tombar Miquel Iceta”, ha dit dirigint-se al president de la Generalitat.

Per altra banda, Calvo ha denunciat una pinça entre els independentistes i el PP i Ciutadans, que s’abstindran en la votació del Parlament. “Curiosament tornen a anar de la mà, sense entendre que la posició és defensar la Constitució”, ha criticat a la dreta.