El govern espanyol només ha fet una excepció en les seves valoracions polítiques en campanya electoral: l’escridassada a Cayetana Álvarez de Toledo aquest dijous a la UAB. Després del Consell de Ministres d’aquest divendres, la portaveu Isabel Celaá ha condemnat "profundament" la “força bruta” contra la candidata del PP a Barcelona. Però no ha fet cap referència a les salutacions feixistes dels seus companys.

Abans d’entrar en el contingut de la reunió de l’executiu, la ministra portaveu ha volgut denunciar “l’assetjament viscut” per Álvarez de Tolero i el seu equip de campanya a la universitat catalana. “Com va dir Unamuno, la universitat és el lloc on cal convèncer amb la intel·ligència i la paraula, i no vèncer per la força bruta”, ha criticat. 

“És literalment inacceptable aquest episodi maldestre”, ha continuat Isabel Celaá. Ha aprofitat aquest incident per a reivindicar que la “necessitat de la societat catalana és el diàleg i la convivència”.

La portaveu del govern espanyol ha arrencat la roda de premsa habitual recordant que estan en temps de campanya electoral. Això vol dir que el govern “continua funcionant per atendre les necessitats de les persones”, però que la “tasca de comunicació del govern s’ha d’ajustar a allò establert per la normativa aplicable”.

També ha circumscrit en aquest àmbit la campanya del PP contra l’avió Falcon. Malgrat tot, s’ha preguntat “per què amb aquest president del govern es parla tant d’aquest tema i amb altres presidents no”.

Atents al Diplocat

Preguntada sobre la reactivació del Diplocat amb motiu de Sant Jordi, la ministra de Justícia, Dolores Delgado, ha assenyalat que estan atents a la seva activitat per si pogués superar competències i incórrer en malversació. “Estem expectants”, ha afirmat.

Per altra banda, Delgado ha tornat a tirar pilotes fora sobre possibles indults als presos polítics després que ho hagi plantejat Pablo Iglesias. “És una mesura de gràcia que no pot preveure’s fins que no hagi recaigut una sentència condemnatòria ferma”, ha justificat. “No es pot fer justícia ficció”, ha reblat.