Malgrat que aquest dijous Pedro Sánchez va denunciar que els partits independentistes no estaven “respectant” l’autogovern, i va tornar a amenaçar amb l’aplicació del 155, des de Moncloa han volgut matisar-ho. Segons la portaveu en funcions Isabel Celaá només es referia al dia a dia de la Generalitat, que segons la dirigent socialista els líders independentistes han deixat desatès.

En la roda de premsa posterior al Consell de Ministres d’aquest divendres, la ministra portaveu ha assegurat en relació a això que “l’autogovern no està sent tan atès com de vegades manifesten els líders de la Generalitat semblen donar a entendre”. Però, segons Celaá, en cap cas va dir que no s’estigués respectant l’autogovern de Catalunya.

Per altra banda, Isabel Celaá ha defensat que, durant l’entrevista d’aquest dijous, “el que va voler dir el president és que s’està treballant perquè hi hagi convivència i no independència”. Ha defensat la necessitat d’interlocució entre Estat i Generalitat, que segons la dirigent socialista ha funcionat perquè “més persones a Catalunya s’han desvinculat del camí de la unilateralitat”.

“Tenim objectiu de continuar d’aquesta manera”, ha assegurat Celaá. “Volem que hi hagi un govern que no depengui de les forces independentistes, però mantenim el canal d’interlocució obert com correspon”, ha afegit.