El president del govern espanyol en funcions i candidat del PSOE al 10-N, Pedro Sánchez, ha anunciat aquest dimecres en un acte electoral a Palma de Mallorca que el Consell de Ministres d’aquest dijous aprovarà el “segellat definitiu” del projecte Castor. Segons Sánchez, “amb això complirem un compromís que tenim amb el Mediterrani i amb tots els pobles del Mediterrani”.

La ministra de Transició Ecològica, Teresa Rivera, ja va apuntar aquest diumenge que el seu executiu demanarà a Enagás que presenti un projecte d’enginyeria per al “segellat definitiu” del magatzem submarí de gas. Rivera va apuntar que en la mesura que “no és provable que mai més ningú pensi que serà reutilitzat” el que toca és “sense més dilació iniciar les tasques de desmantellament”.

En un document que va publicar el passat divendres El País, l’executiu de Sánchez admetia que els taps mecànics que estan tapant els pous actualment estan a punt d’esgotar la seva vida útil i que endarrerir la decisió del segellat definitiu només suposaria més costos per a les arques públiques.

El document, que també reconeixia que el projecte Castor mai va ser en realitat necessari, assegura que “mantenir la situació actual d’hivernació de les instal·lacions només endarreriria l’execució de l’abandó definitiu, fet que implicaria incórrer en costos addicionals durant un període indeterminat”.