La nova delegada del govern espanyol per a la Violència de Gènere, Victoria Rosell (Podemos), ha plantejat la possibilitat d'aplicar l'article 155 de la Constitució Espanyola a Múrcia davant d'una desobediència del govern autonòmic derivada de la implantació del pin o vet parental imposat per Vox amb la intenció que els pares puguin vetar determinades activitats escolars.

En declaracions a la SER, Rosell ha assegurat que "hi ha vies jurídiques que no tenen per què ser judicials i poden ser administratives", entre les quals, "fins i tot el 155 a Múrcia, perquè es nega a tractar tot el seu alumnat per igual o a garantir els drets de les persones més vulnerables." En aquest sentit, Rosell ha apuntat que a Múrcia es podria seguir un "camí similar al de Catalunya, l'actuació unilateral per trencar l'ordenament jurídic."

L'anomenat pin parental és una proposta de la formació d'extrema dreta Vox des de les eleccions autonòmiques del passat mes de maig i està relacionada amb el tema de l'educació afectivosexual a les aules. A la pràctica és un paper que permet que els pares puguin decidir vetar les activitats externes que qüestionen les seves conviccions morals, ideològiques o religioses a les escoles. L'objectiu no és cap altre que el fet que els pares dels nens i nenes decideixin si els seus fills han d'anar o no a aquestes activitats. I està dirigit, majoritàriament, a xerrades contra l'homofòbia, la bifòbia i la transfòbia.

Ara, Vox ha fet valer la seva capacitat d'influir en el govern murcià per imposar l'aplicació d'aquesta controvertida mesura.