El Govern central ha acusat aquest dissabte el portaveu del PDC al Congrés, Francesc Homs, de qüestionar el funcionament de la Justícia "amb acusacions radicalment falses" amb l'únic objectiu de "distorsionar" els motius pels quals està implicat en la causa judicial per la consulta catalana del 9-N.

Així, l'Executiu argumenta que "el seu legítim dret de defensa" davant de la declaració que prestarà aquest dilluns en qualitat d'investigat al Tribunal Suprem (TS) "no l'autoritza a mentir, difamar i calumniar", referint-se a les afirmacions fetes avui per l'exconseller en les que apuntava que la Justícia espanyola "està absolutament bolcada en l'Operació Catalunya".

Segons fonts oficials del ministeri de l'Interior, el polític català intenta qüestionar el funcionament de les institucions "amb l'únic objectiu de distorsionar les raons per les quals ha de respondre davant de la Justícia", i posa en qüestió les investigacions en altres processos judicials, la nul·litat de les quals pretén aconseguir "amb mitjans injustos".

Per aquest motiu, des del departament que dirigeix Jorge Fernández Díaz reclamen a qui va ser portaveu del Govern "respecte" a les forces i cossos de seguretat de l'Estat i a la resta de les institucions, si bé Homs insisteix que l'Executiu està utilitzant la Justícia "com una extensió de la seva maniobra contra Catalunya".

Comparativa amb els GAL

En una entrevista al diari El Punt Avui', Homs ha recalcat que el govern del PP s'ha "carregat" la separació de poders i s'ha referit als Grups Antiterroristes d'Alliberament (GAL) per recordar que aquest Estat "en plena democràcia ha matat".

Sobre la declaració que prestarà aquest dilluns davant del Tribunal Suprem per la seva implicació en el la consulta del 9-N, Homs ha afirmat que comunicarà als magistrats que han de ser conscients que "estan al servei dels interessos del PP i d'una operació contra Catalunya" i que es tracta d'una causa "arbitrària, política i partidista".

Així ho ha dit aquest dissabte en roda de premsa flanquejat per diputats i membres de l'executiva del recent format PDC, on ha assegurat que argumentarà aquesta frase davant de l'alt tribunal i defensarà que la querella "no s'hauria d'haver admès mai a tràmit".