El govern espanyol ha informat que el cost aproximat de la visita del president Pedro Sánchez a Castelló, on es va entrevistar amb l'alcaldessa de la ciutat, Amparo Marco, i el president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, i posteriorment, va acudir al Festival Internacional de Benicàssim (FIB) va ser de 282,92 euros. 

Així consta en una resolució de la Secretaria General de la Presidència del govern espanyol en resposta a la petició d'informació de l'assessor del grup municipal de l'Ajuntament de València, Luis Salom, sobre el "cost aproximat i sense desglossar de tot el desplaçament del president espanyol i els seus acompanyants, inclòs el cost d'obertura especial de l'aeroport de Castelló per aquest desplaçament". 

Respecte a la resta de comitiva que va acompanyar a Sánchez a Castelló, l'executiu no ha volgut donar més informació, ja que segons ells "afectaria els plans de protecció" que estan regulats per la Llei de Secrets Oficials. Tot i això, la petició popular puntualitzava que no es sol·licitava informació sobre les persones acompanyants, sinó sobre "el cost total aproximat del desplaçament presidencial d'anada i de tornada". 

"Una broma de molt mal gust"

Salom ha considerat que és "una presa de pèl del govern socialista i una broma de molt mal gust" el fet de "valorar en 282,92 euros el viatge privat amb Falcon a Castelló", per la qual cosa ha avançat que tornarà a reclamar l'actuació del Consell de Transparència i presentarà una queixa al Defensor del Poble. 

"Aquesta és una nova mostra del tarannà antidemocràtic del govern socialista del nou ric Doctor Sánchez. Va censurar el Parlament declarant aquest viatge secret oficial i menteix a la ciutadania quan respon obligat pel Consell de Transparència en un document públic com és la resposta signada el dia 28 de desembre que sembla una innocentada valorar en 282,92 euros el viatge privat amb Falcon a Castelló", ha subratllat.