El president de la Generalitat, Quim Torra, ha reforçat el Diplocat per la necessitat que Catalunya, a l'actual context de dificultats polítiques, tingui "més que mai" una major "capacitat de decisió, veu pròpia i incidència" al món, ha dit.

Torra ha presidit aquest divendres la reunió del ple del Consell de Diplomàcia Pública de Catalunya (Diplocat), la tercera des de la seva restitució fa un any i en la qual s'ha aprovat el pla estratègic de l'entitat per a aquest any i el pròxim.

L'anterior Govern del PP, en virtut de l'aplicació de l'article 155 de la Constitució, va iniciar la liquidació del Diplocat, però, una vegada restituïda l'autonomia, el Govern de Quim Torra va frenar el procés a temps i va recuperar aquest consorci público-privat de diplomàcia pública.

En el seu discurs davant el ple del Diplocat, Torra ha defensat que la diplomàcia pública és "fonamental" per mostrar Catalunya al món de forma "oberta i sense intermediaris", que és "quan brilla més que mai".

Ha remarcat que Catalunya viu "un moment de dificultat política enorme" i que, en aquest context, és "més important que mai" el treball d'internacionalització, des del "compromís equívoc als drets fonamentals".