El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, s’ha sumat aquest dijous al Dia Sense Cotxes en el marc de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura i s’ha traslladat des de Girona a Barcelona amb un cotxe elèctric. Concretament un Nissan Leaf. 

Per la seva banda, el conseller de Cultura, Santi Vila, també s’ha adherit a la iniciativa fent servir un autobús de la ciutat per traslladar-se, tal com ho ha fet saber a través del seu compte de Twitter. “Que la ciutat funcioni és cosa de tots!”, assegura Vila, que ha publicat a les xarxes socials una fotografia on se’l veu en una parada esperant l’autobús i una altra pujant-hi.

El conseller d'Interior de la Generalitat, Jordi Jané, s'ha sumat a la iniciativa anant a treballar en transport públic i es preveu que també l'utilitzi durant la seva jornada laboral per acudir als actes del dia. En un apunt en el compte de Twitter de la Conselleria, s'ha informat que el conseller participa en aquesta iniciativa per promoure "una mobilitat més sostenible i segura".