La consellera de la Presidència, Neus Munté, ha assegurat avui que a Catalunya no es farà servir el fracking tot i que el Tribunal Constitucional ha decidit declarar nul·la la llei catalana que prohibeix aquesta tècnica per a l'extracció de gas i petroli. "El Govern garantirà la no utilització del fraking", ha assegurat en resposta a la decisió del tribunal.

En la roda de premsa posterior a la reunió del consell executiu, Munté ha explicat que malgrat que s’hagi declarat nul·la la llei catalana, “el Govern continua tenint les eines per impedir l'ús d'aquesta tècnica". En concret, la titular de Presidència s'ha referit al fet que de l’administració catalana en depenen les autoritzacions i declaracions d'impacte ambiental necessàries per poder practicar-la.

D’aquesta manera, segons ha explicat Munté, el Govern reafirma el seu "compromís" amb el mandat del Parlament que l’1 d’octubre va aprovar les conclusions de l’”informe de la comissió d’estudi pels permisos de prospecció i explotació d’hidrocarburs no convencionals mitjançant la fractura hidràulica”.