El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i el vicepresident i conseller d'Economia, Oriol Junqueras, s'han reunit aquest migdia al despatx de presidència del Parlament de Catalunya amb els diputats de la CUP, Anna Gabriel i Joan Garriga. Una trobada que ha demanat la formació anticapitalista, tot just després de la sessió de control al govern i al president.

Precisament, Puigdemont ha aprofitat la seva intervenció davant el ple per remarcar que si no hi ha diners, és a dir, els pressupostos, no es podran dur a termes les mesures que contempla la declaració del 9-N, com ara reduir les llistes d'espera sanitàries. No obstant, la trobada no ha estat pas per negociar, segons expliquen fonts de la CUP a El Nacional, sinó tot al contrari.

Els cupaires han demanat la reunió amb el president i el vicepresident per poder explicar la seva postura, és a dir, per què han presentat l'esmena a la totalitat als pressupostos i creuen que el Govern ha de retirar els actuals comptes i proposar-ne uns altres de nou. Si el Govern no fo fa, les votacions del ple l’obligaran a fer-ho igualment perquè la proposta actual no passarà el debat a la totalitat del dia 8 de juny. El rebuig significarà una derrota important pel Govern, que considera imprescindibles els comptes. 

Precisament, un cop acabada la reunió, després d'una hora i mitja, la CUP ha enviat un comunicat. A la nota s'assegura, com ha avançat El Nacional, que els diputats cupaires han traslladat al govern que “cal una nova proposta de pressupostos, ja que el que han presentat no tenen marge de negociació”. També han explicat al Govern que “l'esmena a la totalitat és una decisió en ferm de l'organització i els ha recomanat que deixin d'especular sobre una possible retirada”. 

Gabriel i Garriga també han alertat el Govern “que no té cap sentit sotmetre a votació aquesta proposta de pressupostos, ja que no prosperaran en cap cas" i els han recomanat que “els retirin i treballin de forma negociada en una nova proposta”.