Els membres del Govern català i alguns diputats ja han reaccionat, via Twitter, als enfrontaments que hi va haver aquest dilluns a la nit entre manifestants i Mossos d'Esquadra a la Via Laietana i davant del Parlament. Els enfrontaments van coincidir amb els actes de celebració del primer aniversari del referèndum de l'1 d'octubre.

Un dels primers en manifestar-se ha estat el vicepresident Oriol Junqueras que ha fet una piulada des de la presó de Lledoners: "L'1-O ens va ensenyar que les porres i els cops són sempre la pitjor solució i no pot ser la nostra via". Junqueras ha assegurat que el moviment independentista té "les ferides encara obertes" i ha afegit: "Som gent de pau i el nostre és i sempre ha estat un moviment pacífic. Demostrem-ho cada dia, també avui".

"No tocava". Aquest ha estat el missatge de la consellera d'Agricultura, Teresa Jordà, que ha assegurat que l'"1 d'octubre no és violència" i que "la violència només aporta deriva i la llibertat oportunitats". 

Per la seva banda, la titular d'Empresa, Àngels Chacón, ha indicat que el moviment independentista és "legítim, democràtic i pacífic". Ha afegit que aquest pacifisme és la força dels catalans. 

Qui també ha volgut dir-hi la seva ha estat la consellera de Salut, Alba Vergés: "Tots i totes n'hem de prendre bona nota", ha asseverat al mateix temps que ha demanat que es traci "un camí conjunt on hi càpiga tothom". Finalment, ha demanat que la República es faci possible entre "tots i totes, sense exclusions".

La consellera de Cultura, Laura Borràs, recorda que no "es pot caure en provocacions" ja que "ens volen violents i no ho som". La titular de Cultura exposa que no es pot "donar una imatge que no correspon amb la realitat cívica, pacífica i democràtica del poble català". La piulada de Borràs acaba pregant "calma". 

Ernest Maragall, el conseller d'Acció Exterior, també hi ha dit la seva a Twitter; per una banda ha lloat el recordatori de l'1 d'octubre "recuperant emocions i omplint carrers", i per l'altra ha criticat que "ens hem empetitit amb un capteniment tan minoritari com inacceptable". 

En una entrevista a TV3, la portaveu del Govern, Elsa Artadi, ha denunciat els fets del Parlament i la Via Laietana assegurant que "desvirtuen el discurs". També ha fet referència a les declaracions del president Torra en que va dir als CDR "colleu i feu bé de collar", segons Artadi "una cosa és collar i l'altra ser violent".

La portaveu també ha subratllat que el Govern no preveu el cessament del conseller d'Interior, Miquel Buch.