El Govern considera que les conclusions de la comissió d'estudi del Procés Constituent s’han de poder elevar "perfectament" al ple del Parlament que avui comença, per al seu debat i votació.

Així ho ha assegurat la consellera de la Presidència, Neus Munté, en la roda de premsa posterior a la reunió del consell executiu. "És plenament normal que es puguin elevar a un ple on tothom pugui manifestar les seves opinions i els seus plantejaments. Com a Govern creiem que això s’ha de poder parlar. Aquesta és l’essència del parlamentarisme", ha subratllat.

Absolutament transparent

Pel que fa a la proposta que la votació sigui secreta per evitar que el TC pugui actuar contra els diputats, Munté ha assegurat que no s'ha tractat al Govern però que, en qualsevol cas, no hi hauria d’haver cap problema perquè la votació sigui "absolutament transparent".

El ple del Parlament abordarà avui el debat dels treballs de la comissió d'estudi, a petició de JxSí i la CUP, després que el TC va deixar clar que aquesta comissió era "inviable" perquè contravé la decisió de declarar nul·la la resolució del 9-N i advertia la Mesa de la cambra que cal acatar aquesta decisió.

En aquest sentit, des del Govern s'insisteix a subratllar que els treballs de la comissió s'emmarquen en el full de ruta amb què JxSí es va presentar a les darreres eleccions i que el Govern "acata", i se subratlla el convenciment que tot s'està fent sense contravenir les lleis i de manera "absolutament democràtica".

Replica a ERC

Pel que fa a la petició d'Esquerra que la qüestió de confiança a la qual s'ha de sotmetre el president, Carles Puigdemont, se celebri abans de la Diada, Munté ha recordat que fa una setmana el president va plantejar la seva voluntat que aquesta qüestió es voti la segona quinzena mes de setembre.

"No hi ha tema perquè és la voluntat del president i, com a govern estem totalment d’acord, que es pugui substanciar la segona quinzena de setembre", ha reblat.